Hann inte ta någon bild av gubbens tallrik idag. Han som inte ville ha någon mat var först med gaffeln i mun.
Enligt receptet skulle det serveras bulgur till. Men jag serverade pasta till eftersom gubben inte gillar bulgur.
600 gram strimlad kyckling
1/2 solovitlök
1/2 rödlök
1 röd paprika
1 tsk timjan
1 msk paprikapulver
1/2-1 tsk salt
1 konservburk körsbärstomater
4 dl vatten
2 msk kycklingfond
1 msk äppelcidervinäger
Finhacka vitlöken.
Tärna rödlöken.
Stek kyckling, lök, vitlök och paprika.
Krydda med 1/2 tsk salt och 1 krm svartpeppar.
När kycklingen börjar bli vit så tillsätter du paprika och timjan.
Stek ytterligare några minuter.
Tillsätt tomater,vatten, fond och äppelcidervinäger.
Koka i 10 minter.
Red eventuellt med Maja redning utrört i vatten.
Smaka av om det behövs mer salt.
Servera med kokt potatis eller bulger.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar