måndag 3 april 2017

Kycklinggryta



En rätt som verkligen gillades av gubben. Så mycket att han slickade tallriken. Oskar gillade också rätten och önskade receptet.


Simon som jobbade över fick istället potatismos som blev över från igår till grytan och det fungerade också.
Det är en gryta som faktiskt går väldigt snabbt att tillaga. Köper man redan strimlad kyckling går det ännu snabbare. Längst tid tar faktiskt tillbehöret.

600 gram kyckling (benfri)
1 paket salami
1 tsk timjan
2-3 dl vatten
1 msk kycklingfond
3 dl grädde
1 msk dijonsenap
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar

Strimla kycklingen.
Strimla salami.
Bryn.
Krydda med timjan, salt, svartpeppar.
Tillsätt vatten och fond.
Låt sjuda i 5-10 minuer.
Vänd ner grädde och Dijon.
Låt koka i 5 minuter till.
Smaka av och red eventuellt med majsredning/vetemjöl utrört i vatten.

Servera med klyftpotatis och sallad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar