fredag 3 juni 2011

Fredag: Spenatfyllda pastarullar i ostsås



Finns det färsk spenat i affären eller trädgårdslandet så använd det istället. Det är mycket godare att använda färska produkter men får man inte tag i det så går frusen spenat utmärkt.
Jag serverar med lufttorkad skinka men det går utmärkt att servera som vegetarisk rätt med sallad. Grillad kyckling eller rökt lax till hade också varit gott.
Eftersom jag har familjemedlemmar som inte uppskattar spenat så gör jag ett alternativ. Byter ut fyllningen till 2 stekta, hackade kycklingfiléer, 4 hackade soltorkade tomater, 1 vitlöksklyftor samt 500 gram keso. I övrigt gör jag precis likadant som med de spenatfyllda.

10-12 färska lasagneplattor eller cannelonni
Fyllning:
400 gram fryst bladspenat
2 schalottenlök
2 vitlöksklyftor
500 gram keso
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar

Ostsås:
6 dl mjölk
4 msk vetemjöl
4 dl riven ost
1 tsk salt
2 krm svartpeppar

Tina spenaten. 
Skala och hacka schalottenlök och vitlök. 
Fräs lök, vitlök och spenat.
Smaka av med salt och svartpeppar.
Låt svalna och blanda med keso.



Lägg ett par skedar av fyllningen på varje lasagneplatta.



Rulla ihop från kortsidan. Lägg dem med skarven nedåt i en smorda ugnsfast form. Använder du dig av cannelloni så koka dem enligt förpackningen. Låt svalna och fyll med spenatröran.



Vispa samman mjölk och mjöl i en kastrull. Koka upp och låt sjuda några minuter under omrörning. Tillsätt hälften av osten. 
Smaka av med salt och peppar. 
Häll såsen över pastarullarna. 
Strö resten av osten över och gratinera mitt i ugnen 225 grader i ca 20 minuter. 


Jag la lite spenat ovanpå så de inte tar fel.


Servera med lufttorkad skinka och sallad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar