torsdag 23 juni 2011

Kycklingwraps med fetaostsås


Ett fräscht alternativ till tacos. Såsen är verkligen en höjdare. Har man mindre barn som inte gillar lite hetta i kycklingen  så minska chilipepparn. Kycklingen är lite stark med 2 tsk men tillsammans med den milda såsen så balanseras smakerna i wrapen.

ca 1 kg kycklingfiléer

Marinad:
2 tsk chilipulver
3 pressade vitlöksklyftor
3 msk olivolja
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar

Sås:
3 dl gräddfil
3 msk flytande honung
150 gram fetaost

Tillbehör:
röd lök
tomater
gurka
sallad
tortillawraps

Strimla kycklingfiléerna.
Blanda ingredienserna till marinaden. 
Lägg ner kycklingen i marinaden.
Låt dra i rumstemperatur minst 5-10 minuter.

Blanda gräddfil och honung. 
Smula ner fetaosten och rör om.
Låt såsen stå kallt.

Skär tomaterna och gurkan i bitar. 
Skala och skiva löken. 

Stek kycklingen.

Låt var och en göra sin egen wrap av brödet, salladen, kycklingen och crèmen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar