lördag 25 juni 2011

Pavlova - Lemon curd


Lemon curd ska vi använda i Pavlova tårtan idag. Men den är underbar att använda som marmelad på scones.
I en rengjord glasburk med lock håller den sig ca 2 veckor i kylskåpet.
Varför inte ge bort en burk med egengjord Lemon curd? Brukar alltid bli uppskattat. Kom bara ihåg att berätta att den inte håller sig längre än 2 veckor på grund av att det är ägg i den.

3 citroner
4 dl strösocker
150 gram smör
6 ägg

Tvätta citronerna noga i varmt vatten.
Riv skalet fint.
Pressa saften.
Häll socker och citronskal i en liten rostfri kastrull.
Rör smöret mjukt.
Blanda ner citronsaften i smöret.
Rör mer citronsmöret i sockret.
Vispa äggen lätt.
Häll ner i kastrullen.
Rör om helst med träsked.
Koka upp vatten i en stor kastrull till vattenbad.
Sätt den lilla kastrullen med krämen i vattenbadet.
Låt krämen sjuda på låg värme tills den tjocknar.
RÖR HELA TIDEN!
Ställ åt sidan och låt svalna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar