fredag 3 juni 2011

Varm smörgåstårta


Jag har gjort en annorlunda kvällsmacka idag. Varm macka eller smörgåstårta är snarare rättare namn pågrund av storleken.
Går utmärkt att förbereda och sedan grädda när det är dags att äta.

6 halvor Polarkaka
1 stor purjolök
4 dl créme fraiche
2 dl vispgrädde
2 grillade kycklingfiléer
2 paket bacon
4 msk chilisås
3 dl riven ost
3 tomater

Lägg två halvor Polarbröd emot varandra så de bildar en tårtbotten på en plåt med bakplåtspapper.
Bre på smör.
Skölj noga och skiva purjolöken.
Strimla bacon.
Bryn löken och purjolöken.
Vispa grädde och blanda med créme fraiche.
Smaksätt med chilisås.
Bred en tredjedel av blandningen över brödet.
Hacka kycklingen.
Blanda baconfräs med kyckling.
Strö över hälften av kyckling/bacon.



Lägg på två nya Polarkakor. Se till att skarven inte kommer på samma ställe.
Bred på hälften av resterande gräddblandningen och resten av kyckling/bacon.
Lägg de sista bröden ovanpå.
Bred gräddblandningen över.



Skiva tomaterna.
Toppa tårtan med tomater.



Strö över riven ost.



Grädda i 225 grader på första valsen i 15 minuter. Låt tårtan svalna lite innan du skär i den.

Servera/dekorera med solrosskott.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar