lördag 18 juni 2011

Knaggens hyllesaft

Idag har jag, gubben och Maja varit iväg och plockat fläderblommor. På golvet står nu två 20 liters spannar med vårt eget försök till fläderblomssaft. Vi får se hur det blir efter ca 3 dagar.
Receptet har jag skrivit för en spann. Vi får se hur många flaskor vi får. Spännande.

100-130 blomklasar
6 liter vatten
6 kilo strösocker
6 citroner
150 gram citronsyra
atamon

Lägg blomklasarna i en 20 litersspann.


Koka upp vatten, citroner och socker. Går också att bara koka upp vattenet och hälla socker, citroner och citronsyra direkt i spannen.
Slå vattnet över blommorna.
Tillsätt citronsyran och rör om ordentligt.



Låt stå i 3-5 dagar och rör om minst en gång per dag.
Sila saften igenom saftduk.
Häll i atamon.
Häll upp på ordentligt rena flaskor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar