lördag 25 juni 2011

Varmrätt - Wienerschitzel


Gubben stekte wienerschnitzeln perfekt. Så underbart gott.

4 skivor kalvinnanlår (beräkna ca 200 gram per person dvs 1 skiva)
5 dl vetemjöl
5 dl ströbröd
4 ägg
salt
svartpeppar
2 citroner
100 gram ansjovisfilé
1 burk kapris (ca 10 gram)

Skivorna ska bankas till de är ca 5-8 mm tjocka.
Blanda mjöl med salt och svartpeppar i en tallrik.
På en annan tallrik läggs ströbröd.
Knäck ägget i en skål och vispa ihop lite.
Vänd köttet i mjölet, sedan ägget och sist i ströbrödet.
Låt ligga en stund innan du steker.


Stek i hälften smör, hälften olja på medelvärme.
Grnerade med citron, ansjovis och kapris.

Servera med stekt potatis och haricot verts.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar