tisdag 11 juni 2013

Pasta med tomatsås


Idag blev det en enkel vegetarisk tomatsås. Går väldigt snabbt att tillaga men blir betydligt godare om den får stå och småputtra längre.

2 gula lökar
2-4 vitlöksklyftor
2 burkar krossade tomater á 500 gram
2 msk grönsaksfond
1 dl vitt vin (kan uteslutas)
1 dl grädde
2 msk tomatpure
1-2 tsk strösocker
2 msk torkad basilika eller 1 kruka färsk
1/2 - 1 tsk salt
2 krm svartpeppar
parmesanost

Finhacka lök och vitlök.
Fräs och tillsätt tomater, fond, grädde, vin och tomatpure.
Koka upp och låt sjuda i minst 10 minuter under omrörning.
Hacka basilikan.
Krydda med salt, svartpeppar, basilika och socker.
Servera till valfri pasta och toppa med riven parmesan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar