lördag 15 juni 2013

Rökig grillad karré med ananas- och bönsallad



Marcus och Linda med pojkarna kom på mat. Gossarna ska sova över. Halvera receptet om ni inte är så många.
Fantastiskt god glaze som passar till allt grillat.
Gräddfilen smaksatte jag med lite vitlök.

2 kg hel benfri fläskkarré

Glaze:
2 dl flytande honung
3 tsk liquid smoke
4 msk soja
1 färsk chili
2 msk olja
1 1/2 tsk salt

Hacka chilin fint.
Blanda ihop alla ingredienser.

Salsa:
1 burk svarta bönor 400 gram
1/2 -1 färsk ananas
1 stor röd paprika
2 salladslökar
150 gram fetaost
2 msk olivolja
2 krm salt
1 krm svartpeppar

Häll av och skölj bönorna ordentligt.
Skala och skär bort stocken från ananasen.
Dela i mindre bitar.
Strimla salladslöken.
Blanda ihop allt.
Smula i fetaost.
Blanda ihop olivolja, salt och svartpeppar

Skär karrén i skivor (1 1/2 - 2 cm tjocka). Gnid in kötte med salt och svartpeppar.
Grilla 3-4 minuter per sida.
Skär köttet tvärs över i tunna strimlor.
Blanda ner i glazen.

Servera i tortillabröd med riven ost och gräddfil.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar