tisdag 28 mars 2017

Gulasch vegostyle



En gulschliknande gryta som jag serverar med kokt potatis. Lite mer vatten i och du har istället en soppa. Varför då inte också ha potatisen i istället för bredvid?
Jag gjorde den av vegansk Anamma sojafärs men givetvis kan du göra den med nötfärs också.

600 gram vegetarisk färs (tex Anamma)
1 gul lök
1/2 solovitlök
200 gram morötter
1 tsk spiskummin
3 msk tomatpure
1 msk paprika pulver (1/2 msk vanlig paprika och 1/2 msk smoked paprica)
5-7 dl vatten
2 msk grönsaksbuljongpulver
1/2 - 1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 msk citronsaft

Skala och skiva gol lök.
Hacka vitlöken.
Skala och skiva/tärna morötterna.
Bryn färs, lök och vitlök tills det får fin färg.
Häll i salt, svartpeppar, spiskummin, paprika och tomatpuré.
Fräs någon minut.
Tillsätt vatten och buljong.
Sjud i minst 10 minuter.
Lägg i morötterna och låt sjuda tills morötterna är klara.
Smaka av om det behövs mer salt och svartpeppar.

Servera med kokt potatis och ruccola.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar