måndag 13 mars 2017

Ugnsbakad fisk med currysås


Vet inte om gubben bara var på dåligt humör eller om denna rätten inte var något speciell. Tyvärr kan jag inte avgöra eftersom jag inte äter fisk. Ätbar men inget särskilt var hans kommentar. Kanske var det riset vilket han inte gillar. Eller curry som han inte heller är så förtjust i.

600 gram torsk
1 stor gul lök
2 tsk curry
1 1/2 dl vitt matlagningsvin
1 dl grädde
1 msk äppelcidervinäger
2 dl creme fraiché
1 äpple

Skala och finhacka löken.
Fräs löken i smör.
När löken blir glansig tillsätt curry och åt fräsa någon minut till.
Tillsätt matlagningsvin, grädde och äpelcidervinäger.
Låt koka minst 5 minuter, gärna längre.

Dela fisken i portionsbitar och lägg i en smord ugnsfast form.
Krydda med salt och vitpeppar.
Baka fisken i 200 graders ugn i 8-10 minuter.

Mixa eventuellt såsen slät.
Tag av såsen från värmen och vänd ner creme fraiché.
Smaka av med 1/2 tsk salt och 1 krm svartpeppar.
När fisken är klar häller du såsen över fisken.
Strimla äpplet och strö det över fisken.

Servera med kokt ris och gröna blad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar