Du väljer själv vilken pasta du vill ha. Även korven. Kryddig eller mild. Det du helst föredrar. Det som är viktigast för mig är att korven jag serverar min familj innehåller mycket kött och bra råvaror.
Det blev tillräckligt mycket över för att bli en perfekt lunchlåda till Magda. Klart lite annat smått och gott fick också plats i lunchlådan. Sallad, rivna morötter, en burk med nötter, mandel och russin samt en enkel kaka. Som du gör såhär:
Smält 1 dl jordnötssmör tillsammans med 1 dl honung eller agave sirap. Vänd ner 2 dl av någon form av flingor. Till dessa är det Magdas frukostflingor fullkorns Cherrios. Klicka ut smeten i muffinsformar. Ställ in i kylskåpet för att stelna.
En söt och kletig kaka som ger energi på eftermiddagen.
600 gram korv
4 portioner makaroner (4-5 dl okokta)
1 rödlök
1 röd paprika
2 dl riven ost
4 ägg
1 1/2 dl grädde
3 dl mjölk
1/2 - 1 tsk salt
1 krm svartpeppar
Koka pastan enligt förpackningen.
Slanta korven.
Hacka lök och dela paprika i mindre bitar.
Bryn allt.
Blanda korvröran med de kokta och avrunna makaronerna.
Tillsätt riven ost.
Lägg allt i en smord ugnsfast form.
Blanda ägg, grädde, mjölk, salt och svartpeppar.
Häll äggblandningen över makaronerna.
Grädda i 220 grader ugn i 20-25 minuter eller tills äggstanningen stelnat.
Servera med sallad.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar