onsdag 22 mars 2017

Nudelwok med ugnsbakad fisk



Gubben gillade dagens middag. Det var ett lyckat recept.

- Detta kan du laga flera gånger.

Nudelwoken hade givetvis passat till annat än fisk. Jag åt Vegme-färs till.

600 gram kolja
4 nystan nudlar
1 röd paprika
1/2 purjolök
1/4 spetskål
1 tumme ingefära
1/2 solovitlök
75 gram smör
2 msk soja
1 dl vatten
1/2 dl sweet chili sås
salt
svartpeppar
vitpeppar

Koka nudlarna enligt paketets anvisningar.
Skölj dem i kallt vatten när de är klara.
Strimla paprika, purjolök och spetskål fint.
Skala och riv ingefära och vitlök.
Stek grönsakerna med vitlök och ingefära.
Krydda med 1/2 tsk salt och 1 krm svartpeppar.
Vänd ner de kokta nudlarna.
Tillsätt vatten och sweet chili sås.
Koka ihop några minuter.

Blanda ihop smör och soja. Så gott det går.
Dela fisken i mindre bitar.
Lägg i en smord ugnsfast form.
Krydda med 1/2 tsk salt och 1 krm vitpeppar.
Klicka smöret på fisken och häll soja över.
Baka i ugn 170 grader i 13 minuter (12-15 minuter).

Servera nudelwok med fisken och ringla soja-smöret över.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar