Jag är en kvinna, dotter, hustru, mamma, farmor och mormor som jonglerar för att få livet att fungera i en speciell och rörig familj. Välkommen in att ta del av min matlagning och vårt liv.
onsdag 22 mars 2017
Nudelwok med ugnsbakad fisk
Gubben gillade dagens middag. Det var ett lyckat recept.
- Detta kan du laga flera gånger.
Nudelwoken hade givetvis passat till annat än fisk. Jag åt Vegme-färs till.
600 gram kolja
4 nystan nudlar
1 röd paprika
1/2 purjolök
1/4 spetskål
1 tumme ingefära
1/2 solovitlök
75 gram smör
2 msk soja
1 dl vatten
1/2 dl sweet chili sås
salt
svartpeppar
vitpeppar
Koka nudlarna enligt paketets anvisningar.
Skölj dem i kallt vatten när de är klara.
Strimla paprika, purjolök och spetskål fint.
Skala och riv ingefära och vitlök.
Stek grönsakerna med vitlök och ingefära.
Krydda med 1/2 tsk salt och 1 krm svartpeppar.
Vänd ner de kokta nudlarna.
Tillsätt vatten och sweet chili sås.
Koka ihop några minuter.
Blanda ihop smör och soja. Så gott det går.
Dela fisken i mindre bitar.
Lägg i en smord ugnsfast form.
Krydda med 1/2 tsk salt och 1 krm vitpeppar.
Klicka smöret på fisken och häll soja över.
Baka i ugn 170 grader i 13 minuter (12-15 minuter).
Servera nudelwok med fisken och ringla soja-smöret över.
Etiketter:
fisk
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar