tisdag 7 mars 2017

Kasslergratäng



Snabbt och enkelt. Tyvärr har kassler som tillagas en tendens att bli torrt och trist. Vilket gubben tyckte att denna rätt blev. Jag hade nog sänkt tillagningstiden till 15 minuter. Kasslern är ju redan tillagad. Kanske hade det till och med blivit godare om jag hade kokat ihop en sås av grädde, äpple, lök, dragon, salt och svartpeppar och sedan strimlat kasslern för att bara hamna i såsen för att värmas.



Enligt receptet skulle det serveras kokt ris till men jag hade också kunnat tänka mig denna rätten till både potatis och pasta.


Jag testade själv bönbiffar med picklad blomkål från COOP. Riktigt goda. Perfekt att ha i frysen och ta till dagar när man inte orkar laga vegetarisk mat från grunden.

600 gram kassler
2 1/2 dl grädde
1 äpple
1 rödlök
1 tsk dragon
1 msk kycklingfond
salt
svartpeppar
1/2 påse sallad
1/2 gurka
3 msk olivolja
1 1/2 msk balsamicovinäger
1 msk honung

Skiva kasslern och lägg den i en smord ugnsfast form.
Tärna äpple och lök.
Blanda samman lök, äpple, grädde, fond, dragon, 1/2 tsk salt och 1 krm svartpeppar.
Häll blandningen över kasslern.
Gratinera i 200 graders ugn i 20 minuter.
Dela gurka i mindre bitar.
Blanda gurka och sallad.
Rör ihop olivolja, vinäger, honung, 2 krm salt och 1/2 krm svartpeppar.
ringla dressingen över salladen.

Servera kasslergratängen med kokt ris och sallad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar