tisdag 14 mars 2017

Lunchlåda


Idag var Magda på "prova-på"-dag på den eventuellt nya skolan. Det var antingen betala för maten i cafeterian eller ta med lunchlåda som gällde. Magda, som inte kände till maten eller rutinerna, ville ha en egen matlåda med. Hon önskade sig pannkakor och pannkakor fick hon. Jag lagade amerikanska pannkakor som räckte både till frukost och till lunch. Med i lunchlådan fanns också jordgubbssylt, ett äpple, en te-påse och en förpackning med granolabollar.

MadeGood Granolabollar är en ekologisk snackspåse med små "bollar" av havre. Granolabollar Chocolate Chip är gjorda med havre och chokladbitar. Ett perfekt mellanmål som är lätt att ha med sig. Passar perfekt när energin behöver fyllas på. Utmärkt att skicka med i skolväskan eftersom de är fria från nötter, laktos, gluten, soja. Det som många är allergiska för och som ofta är förbjudet i skolor. 

Finns även i smakerna Choklad Banan, jordgubbar, äpple och kanel. Finns också bars och då i smakerna Cherry & Pecan, Almond & Apricot, Chia & Berries, Brazil Nut & Orange.Jag köpte MadeGood Granolabollar på Maxi för 10 kr/påse.

Amerikanska pannkakor:
2 1/2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 msk socker
1 krm salt
2 1/2 dl mjölk
2 msk smält smör
1 ägg

Blanda de torra ingredienserna i en skål.
Vispa ner mjölk, smör och sist ägg.
Rör ut allt till en slät smet.
Klicka 1 msk smet i en stekpanna.
Grädda 1 1/2 minut på varje sida.
När det börjar bubbla på ytan är det dags att vända.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar