tisdag 14 mars 2017

Köttbullar i tomatsås och klyftpotatis



Idag gick maten hem. Väldigt gott tyckte familjen. Jag lät köttbullarna småputtra i 30 minuter. Köttbullarna serverades med klyftpotatis men jag kan även se detta som en rätt till pasta. Resterna blir perfekt i en matlåda med lite överbliven pasta.

600 gram blandfärs
1 ägg
3 msk ströbröd
1/2 solovitlök
1 msk kalvfond
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar

1 burk krossade/passerade tomater
1 msk tomatpurè
2 msk kalvfond
2dl vatten
1 dl grädde
2 tsk oregano
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar

Blanda samman ströbröd, ägg, kalvfond, salt, svartpeppar, pressad eller finhackad vitlök.
Låt svälla lite.
Blanda ner blandfärsen.
Forma till köttbullar och stek runt om tills de får fin färg.
Häll krossade tomater, tomatpurè, oregano, salt, svartpeppar, kalvfond, grädde och vatten i stekpannan och låt köttbullarna sjuda i 8-10 minuter.
Smaka av om det behövs mer salt och svartpeppar.
Red eventuellt med lite majsstärkelse utrört i vatten.

Servera med klyftpotatis och sallad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar