söndag 12 mars 2017

Karré i sås med rostade rotsaker


Gubben gillade verkligen maten idag. Såsen blev väldigt god. Enligt honom.

Jag brukar alltid låta köttet småputtra i såsen länge (1 timme). På så sätt blir karré riktigt gott.

700 gram karré
4-6 stora potatis
3-4 stora morötter
2 stora palsternackor
1 solovitlök
3 dl vatten
2 msk kalvfond
1-2 msk soja
2 dl creme fraiché
salt
svartpeppar

Skala och dela potatis, morötter och palsternackor i mindre bitar,
Gnid in i olja, salt och svartpeppar,
Grädda i ugn 200 grader i 20-25 minuter.

Skala och skiva vitlöken.
Skiva köttet.
Bryn vitlöken i smör.
Tillsätt karréskivorna och bryn i 2 minuter på varje sida.
Lägg karrén i en gjutjärnsgryta.
Tillsätt vatten, kalvfond, soja, 1/2 tsk salt och 1 krm svartpeppar.
Låt sjuda i minst 5-7 minuter.
Vänd ner creme fraiché och koka ihop,
Red eventuellt med majsredning utrört i vatten.
Smaka av om det behövs mer salt och svartpeppar.

Servera med sallad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar