En annorlunda pytt som är kokt istället för stekt. Paprikasåsen var väldigt enkel och god. Alla tillbehör passade lika bra till fisken som till min burgare från Hälsans kök.
600 gram torskfilé
1/2 kg potatis
2 palsternackor
200 gram morötter
1 liter vatten
3 msk grönsaksbuljongpulver
1 gul lök
2 lagerblad
1 tsk paprikapulver
2 1/2 dl grädde
2 msk smör
1/2 citron
salt
svartpeppar
Skala och tärna potatis, palsternacka och morot.
Strimla halva löken.
Koka rotsakerna i vatten, gönsaksbuljongpulver, lagerblad samt 3 krm salt.
Finhacka resten av löken.
Stek löken i smör tillsammans med paprikapulver. OBS! Akta så du inte bränner paprikapulvret.
Tillsätt grädde och hälften av vattnet som rotsakerna kokat i.
Koka ihop i minst 5 minuter.
Krydda med 2 krm salt och 1 krm svartpeppar.
Smaka av.
Red eventuellt med lite Maizena majsstärkelse eller vetemjöl utrört i vatten.
Dela fisken i portionsbitar.
Krydda med salt och vitpeppar.
Stek i smör cirka 3 minuter per sida beroende på tjocklek givetvis.
Servera med gröna blad och citronklyfta.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar