onsdag 2 mars 2011

Kikärts- och morotsbiffar med mangosås


Detta är en rätt som kan serveras vegetarisk. Men eftersom delar av min familj är "rädd" för vegetarisk kost så får biffarna serveras till kycklingklubbor.

Biffar:
700-800 gram konserverade kokta kikärter
3 morötter
2 kalla potatis
3 vitlöksklyftor
2 msk Maizena majsstärkelse
2 ägg
2 tsk curry
2 tsk salt
2 krm svartpeppar


Häll av kikärterna och skölj dem väl.
Skala och riv morötter.
Riv potaisen.
Mixa kikärterna till en pure.



Blanda ihop kikärtor, morötter, Maizena, salt, peppar, ägg och curry.


Pressa ner vitlök.
Smaka av med salt och peppar.
Forma biffar i stekpannan och stek sakta på båda sidorna. Smeten är ganska lös men den stelnar av värmen.



Mangosås:
1 dl mangochutney
4 dl creme fraiche



Blanda ihop ingredienserna till såsen och låt dra i kylskåp.



Kycklingmarinad:
2 kg kycklingklubbor ( 7 stycken)
3 msk soja
1 msk ketchup
1 tsk rosmarin
1 tsk oregano
1 vitlöksklyfta
1 msk olja
2 krm svartpeppar
Sätt ugnen på 225 grader.
Blanda samman soja, ketchup, rosmarin, oregano, olja och svartpeppar.
Pressa ner vitlöken.
Lägg kycklingen i en ugnssäker form och pensla med marinaden.



Klicka över lite smör eller ringla över lite olja.
Häll i 2 dl vatten i formen. Låt inte steka torrt utan häll i mer vatten om det behövs.
Stek i ugnen 30 - 50 minuter. Stick i kycklingen. Om det inte tränger ut röd/rosa vätska så är kyckligen klar.
Ös några gånger under stektiden.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar