onsdag 11 november 2015

Chicken a' la Thai


Max fick bestämma vilken maträtt ur Veckans middags matkasse som skulle lagas idag. Han bestämde sig för kyckling. 
Jag stekte Bombaybiffar från Anamma till mig. 
Maten gick hem hos alla men gubben tyckte att det var starkt. 
Tur att jag då inte följde receptet utan halverade mängden currypasta och chili. Jag tyckte att en hel chili och 2 msk röd currypasta låt mycket. Max gillade hettan men han älskar också stark mat. 

570 gram kycklinglårfilé
1 gul lök
1 lime
1/2 chili
1/2 knippe salladslök
1 citrongräs
3/4 solovitlök
1 burk thai kokosmjölk
1 knöl ingefära
1 msk röd currypasta
1/2 tsk salt
1 krm vitpeppar

Skala och hacka gul lök. 
Dela kycklingen i mindre bitar.
Stek lök och kyckling.
Dela citrongräset på längden. 
Hacka vitlöken.
Tillsätt citrongräs och vitlök. 
Fräs ett par minuter.
Smaka av med salt och vitpeppar. 
Tillsätt kokosmjölk och riv ner ingefära i grytan.
Låt koka 10 minuter.
Hacka chili och salladslök.
Skiva halva limen.
Pressa saften ur resten av limen. 
Tillsätt i grytan tillsammans med röd curry, chili, salladslök och limeskivor.
Plocka ur citrongräset.

Servera med kokt ris. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar