onsdag 25 november 2015

Falukorvsgryta med italienska smaker


Ytterligare en rätt som föll familjen i smaken. Inte så vacker på bild så du får nöja dig med min mat. Jag stekte lite skivade potatis, lök och Oumph.

- Detta var gott, mumlade gubben mellan tuggorna.

Han som inte gillar rester och sällan vill ta med matlåda sa:

- Tror du det blir över så jag kan ta med till jobbet imorgon?


700 gram falukorv
10 potatis
1 gul lök
1/2 solovitlök
2 tsk paprikapulver
1 tsk basilikakrydda
5 dl vatten
2 msk kycklingfond
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 burk soltorkade tomater
1 påse salladsmix
1/2 knippe salladslök
1/2 purjolök

Skala och skiva lök, vitlök och potatis.
Strimla falukorv.
Stek allt i omgångar tills det fått lite färg och lägg över i en stekgryta.
Häll över vatten och fond.
Koka under lock i 15-20 minuter.
Strimla hälften av de soltorkade tomaterna.
Rör ner i grytan.
Strimla salladslök, purjolök och resten av soltorkade tomater.
Blanda allt med sallad och ringla över oljan från de soltorkade tomaterna.

Servera grytan med sallad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar