torsdag 5 november 2015

Kycklingfilé med tomatröra

Igår hade jag inte tid att lägga in receptet. Onsdagar är stressiga. Först jobb och sedan studiecirkel om att vara anhörig till någon med självskadebeteende. När jag äntligen kom hem var det rakt i säng som gällde. Maja tog en bild på sin tallrik och jag kommer att lägga in receptet imorgon.

Idag hann jag inte ta en bild på familjens tallrikar. Värst vad hungriga och snabba de var idag.
Alla tyckte att det var gott. Gubben som inte är så förtjust i kyckling gillade maten. Speciellt tomatröran gillades.

916 gram kycklingfilé
1 paprika
1 rödlök
1 burk krossade tomater
1/2 dl vatten
1 msk vitvinsvinäger
1 msk kycklingfond
salt
svartpeppar

Skär paprika och lök i mindre bitar.
Bryn i cirka 5 minuter.
Salta och peppra.
Häll på tomater, vatten, vinäger och fond.
Låt allt koka i cirka 10 minuter på medelvärme.
Smaka av med salt, svartpeppar och eventuellt lite socker.
Stek kycklingen i olja tills den fått fin färg, krydda med salt och svartpeppar.
Kör klart i ugn cirka 15 minuter.

Servera med klyftpotatis.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar