lördag 21 november 2015

Kyckling med potatisplättar och rödlöksfraiche


Maja och jag lagar middag ikväll. Stackars Maja som har extra ont i kroppen. Hon red igen igår efter ett uppehåll på flera år. Man kan tro att man bara sitter på ryggen på hästen och den gör allt jobb men så är det inte. Kroppen får en ordentlig genomgång. Har man då som Maja en kropp med värk känns det extra mycket dagen efter. 

Familjen får kyckling till medan jag äter Anamma vegofiléer. 

Enligt receptet från Veckans middag ska det vara gurkstavar till men vi bestämde att ha tomat istället. 

Såsen var väldigt enkel men så god. 



700 gram kycklingfilé
10-12 potatis
200 gram champinjoner
1/2 solovitlök
1/2 rödlök
1 1/2 dl iFraiche
salt
svartpeppar
tomat

Skiva svampen och hacka vitlöken.
Bryn kycklingen 2-3 minuter per sida.
Lägg i svampen och vitlöken efter några minuter.
Krydda med salt och svartpeppar.
Lägg över allt i en ugnsfast form.
Stek färdigt i ugn 180 grader i cirka 15-20 minuter.
Skala potatis och riv.
Krydda med salt och svartpeppar.
Stek potatisen i tunna plättar på medelvärme i cirka 5-7 minuter på varje sida.
Skala rödlök och hacka fint.
Blanda iFraiche med rödlök.
Krydda med salt och svartpeppar.

Servera med gröna blad och tomat.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar