söndag 22 november 2015

Gräddig pasta med karré och rödlöksvinigrette



Hos mig serveras såsen och pastan var för sig. Bättre att var och en får ta det de vill ha istället för att det blir gnällande. Själv tycker jag att det är godast när pastan fått ligga och gotta sig i såsen.



En väldigt enkel pastasås som förhöjer rätten när man äter med köttbit till. Jag åt en avokado till istället för karré.

Rödlöksvinigretten var väldigt god. Passade både till köttet och på salladen. Så enkelt.


800 gram karré
1/2 citron
1/2 purjolök
1 röd paprika
2 1/2 dl iMat (matlagningsgrädde)
1/2 rödlök
1 1/2 msk balsamicovinäger
1 1/2 tsk honung
4 msk olivolja
salt
svartpeppar

Koka pasta.
Riv skalet på citronen.
Strimla och skölj purjolöken.
Tärna paprikan.
Skiva köttet
Krydda med salt och svartpeppar.
Stek 4-5 minuter per sida.
Stek grönsakerna 3-4 minuter.
Krydda med salt och svartpeppar.
Häll på iMat.
Koka ihop cirka 3-5 minuter.
Lägg i citronskalet.
Finhacka rödlöken.
Blanda rödlök, balsamicovinäger, honung och olivolja.
Blanda ner pastan i gräddsåsen.

Servera köttet med pastan och rödvinsvinigretten.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar