söndag 1 november 2015

Kycklinglårfilé med citrussås


Har haft väldig värk idag och inte alls gjort det jag tänkt. Skulle sy en tröja till mig men när händerna inte vill och kroppen bråkar är det lika bra att erkänna nederlaget.

Söndagens middag blev en väldigt enkel gryta som serverades till pasta. Potatis hade fungerat lika bra.

Jag tillsatte även 1 dl iFraiche för att runda av smaken.

Familjen tyckte att maten var väldigt god men jag saknade mer grönsaker till denna rätten. Tycker inte att en palsternacka och några morötter i rätten räcker. Klart familjen klagade inte.

Maja har tidigare haft problem med kycklinglårfilé men det går allt bättre.

Jag stekte en veganfilé från Anamma och åt en avokado till.

630 gram kycklinglårfilé
2 msk dragon
1 palsternacka
3 morötter
2 msk kycklingfond
1/2 dl soja
4 dl vatten
1/2 apelsin
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar

Rulla kycklingen i dragon och salt.
Stek kycklingen runt om i några minuter tills de fått färg.
Skala och skär palsternacka och morötter i slantar.
Häll vatten, kycklingfond, soja, svartpeppar och saften från apelsinen över kycklingen.
Lägg i rotsakerna och låt småputtra i cirka 15 minuter.
Smaka av och red eventuellt med maizena redning.

Servera med pasta.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar