lördag 14 november 2015

Pasta med bacon och bönröra


Rätten är egentligen inte vegansk men gubben gjorde så att han stekte bacon för sig själv och på så sätt blev rätten vegansk.



Pastan vi fick med i matkassen var en sort vi aldrig testat tidigare nämligen Bucatini. Det är en spagetti-sort med hål i. Maja tog en bit av den kokta pastan och blåste igenom. Det gick.

3 paket bacon
1 ask körsbärstomater
1 burk stora vita bönor
1 tsk timjan
1 påse bladspenat
3 msk olivolja
salt
1/2 gurka
1/2 knippe salladslök
1/2 påse salladsmix
1 msk äppelcidervinäger
pasta

Halvera tomaterna.
Skölj bönorna och låt dem rinna av.
Strimla bacon och stek i en stekpanna.
Vänd ner tomater, bönor och timjan mot slutet.
Låt allt bli varmt.
Skiva salladslök och gurka.
Blanda salladsmix med gurka och salladslök.
Rör ihop 2 msk olivolja, vinäger, salt och svartpeppar.
Blanda salladen med vinigretten.
Blanda med pastan med baconröran och spenaten.
Ringla över olivolja och smaka med salt och svartpeppar.
Servera med sallad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar