tisdag 3 november 2015

Lasagne på grönt sätt


Idag njöt jag av middagen medan två i familjen vägrade äta.

- Jag vill ha kött, skreks det.

Tittade på gubben och undrade om han hörde sin egen röst. Tror inte att han tänkte på att han själv har låtit precis så under många år.

- Nu har vi matkasse och vi äter den maten, sa gubben lugnt.

Det blev tre matlådor till mig istället. Perfekt, en låda i morgon och två att ha i frysen på jobbet.

Det var riktigt gott och jag tycker synd om de som inte vågar smaka.

Visserligen är rätten inte vegansk på grund av honungen i vinigretten men det struntade jag i idag. Gott var det. Idag äter vi vegetariskt.


2 morötter
2 zucchinin
2 gula lökar
1/2 solovitlök
1/2 chili
1 burk krossade tomater
1 burk iFraiche - 200 gram
1 tsk basilikakrydda
1 paket fryst bladspenat (tinad)
1 paket färska lasagneplattor - 250 gram
1 påse riven vegan mozzarellaliknande ost
1/2 tsk socker
1-1 1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
2tomater
1 påse sallad
2 msk olivolja
1 msk balsamicovinäger
1 msk honung

Sätt ugnen på 220 grader.
Skala och skär morötterna i halvmånar, skär zucchinin också i halvmånar, hacka löken, vitlöken och chili.
Fräs löksorterna i olja tillsammans med morötterna.
Tillsätt zucchinin, tomaterna, iFraiche, basilika, salt, socker och svartpeppar.
Låt puttra cirka 10 minuter. Smaka av och justera framförallt chilimängden.
Krama ur spenaten.
Lägg ihop lasagnen i ordningen: sås, lasagneplattor, spenat i två omgångar och avsluta med riven ost.
Gratinera i ugnen cirka 30 minuter.
Tärna tomat. Blanda tomat med salladen i en skål. Rör ihop olivolja, balsamicovinäger, honung, salt Meg svartpeppar.
Ringla vinigretten över salladen.
Servera lasagnen med salladen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar