fredag 27 november 2015

Varmrökt lax med ris och ingefärssås



Snabb och enkel mat en fredag. På min tallrik finns det Anamma veganska filéer medan gubben fick varmrökt lax enligt receptet.

350 gram varmrökt lax
2 portioner ris
4 morötter
1 broccoli
1/2 knippe salladslök
1 burk iFraiche
1 knöl ingefära
1 lime
olivolja
salt
svartpeppar

Koka ris.
Skala och riv morötter.
Skiva broccoli och skär salladslöken tunt.
Riv ingefäran.
Blanda iFraiche med ingefäran samt saften från halva limen.
Smaka av med salt och svartpeppar.
Stek grönsakerna hastigt och tillsätt riset.
Krydda med salt och svartpeppar.
Värm laxen om du vill i cirka 5 minuter på 175 grader.
Dela den kvarvarande limehalvan i klyftor och servera till.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar