söndag 29 november 2015

Ugnskyckling med pasta och grönsakssås



Idag blev vi 6 till middag och jag utökade receptet med 800 gram kycklingfilé, en hel purjolök och en extra paprika. Kryddningen gjorde jag ungefär 1 1/2 sats av.


2 msk tomatpuré
3 tsk paprikapulver
1 msk spiskummin
1/2 purjolök
1/2 solovitlök
1 paprika
3 msk kycklingfond
1 dl vatten
2 1/2 dl matlagningsgrädde
olivolja
salt
svartpeppar

Blanda tomatpuré, paprikapulver, spiskummin och olivolja.
Gnid kycklingen med blandningen.
Stek i ugn i cirka 30-35 minuter.
Strimla och skölj purjolök, hacka vitlök och tärna paprikan.
Fräs grönsakerna i olivolja några minuter och krydda med salt och svartpeppar.
Häll på fond, vatten och grädde.
Sänk värmen och låt puttra i cirka 10 minuter.

Servera med kokt pasta och lite oliver.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar