måndag 20 december 2010

Champinjonfyllda kycklingfiléer i grönpepparsås


Detta receptet räcker till 4 personer. Jag gör 1 1/2 sats och använder mig av 6 kycklingfiléer.

4 kycklingfiléer
ca 100 gram färska champinjoner
1 msk fransk senap

Sås:
1 msk torkad grönpeppar
1 scharlottenlök
3 dl köttbuljong
2 msk soja
1 msk fransk senap
2 msk tomat puré
1 tsk salt
ev. 1 msk sherry
5 dl matlagningsgrädde eller 2,5 dl grädde och 2,5 dl mjölk
2 msk vetemjöl



Hacka svampen




och stek den i smör. Låt svalna. Blanda med fransk senap.
Skär ett snitt i filéerna så det bildas en "ficka".



Fördela svampen i "fickan".



Fäst ihop med tandpetare.



Bryn kycklingfiléerna. Salta och peppra.




När kycklingen svalnat ta bort tandpetarna.VARNING!!! Ta bort ALLA tandpetare.

Krossa grönpeppar och hacka scharlottenlök. Stek lök och grönpeppar. Tillsätt buljong, soja, senap, tomtapuré och salt. Koka upp. Tillsätt ev. sherry.
Gör en redning av grädde och mjöl. Rör ner i såsen och låt sjuda i ca 5 minuter.
Lägg ner filéerna i såsen och sjud i ytterligare 5 minuter.



Denna rätten är perfekt när man är många. När kycklingen är klar och tandpetsfri lägg den i en ugnsform och häll såsen över. Avsluta sista delen i ugnen.
Varför inte förbereda kyckling genom att steka den klar och när gästerna kommer värmer man kycklingen i såsen.

Servera med potatis och haricots verts.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar