måndag 20 december 2010

Test chokladpannacotta


Har köpt gelésocker och måste testa att göra pannacotta med det. Jag har alltid varit skeptisk till att använda vanlig gelatin eftersom det görs av animaliska biprodukter. Känns lite äckligt. Därför blev jag glad när jag hittade gelésocker.
Måste testa mitt pannacotta recept med gelésocker. Lika bra att ha gjort det innan det är dags att bjuda på pannacottan.
Vet inte om jag måste ändra på receptet på något sätt. Eftersom gelésocker innehåller socker så har jag uteslutit det från receptet. Kanske behövs det ändå. Vi får se när vi äter pannacottan.

Chokladpannacotta
2 dl mjölk
2 dl vispgrädde
1 dl gelésocker
250 gram choklad

Koka upp mjölk, grädde och gelésocker under omrörning.
Hacka chokladen och tillsätt den i mjölk/grädden. Låt smälta och häll snabbt upp i portionsglas.
Låt stela under några timmar i kylskåp eller lite snabbare i frys.

Servera med frukt tex hallon, jordgubbar eller mango. Gärna färsk men tinad frusen går givetvis lika bra.

1 kommentar:

  1. Jag tycker att pannacottan blev väldigt söt. Nästa gång ska jag inte ha den typen av choklad och inte så mycket choklad heller. Smakade mer som en väldigt söt chokladpudding.

    SvaraRadera