torsdag 23 december 2010

Lottas pytt

Idag blev det inte mycket tid till matlagning. Vet inte riktigt var min dag tog vägen. Kanske var det att jag låg och drog mig i sängen lite längre än vanligt. Tyckte jag behövde det. Eller så var det att jag var tvungen att bege mig till Maxi för att köpa räkor. Typiskt mig att glömma en så livsviktig detalj till Västerbottenpajen som vi ska ha till förrätt i morgon.
Det var ju inte lite folk eller så i affären. Gillar inte trängseln precis. Höll mig visserligen ifrån de värsta ställena i affären men i alla fall.

Självscanning är fantastiskt men idag hade jag mindre tur eftersom jag fick avstämning och var tvungen att plocka upp alla mina varor igen. Tur att det var jag med bara var lite i kassen och inte en julshoppare.
När jag väl kom hem behövde jag en varm kopp kaffe och lite kladdkaka för att tina upp.
Plötsligt var det dags att laga mat och jag hade redan bestämt mig för att göra av med de kokta potatisarna jag hade i kylskåpet. När jag sedan såg att tiden rusade iväg och jag ville köra till jobbet i god tid så fick det bli enkelt.

Lottas pytt. Väldigt uppskattat av barnen.
Man tar vad man har i skåp och vad som tillåts vara i grytan.
Idag ville minstingen hjälpa till och hon fick skära bacon i mindre bitar. Tillsammans delade vi sedan på de kalla kokta potatisarna. Alltsammans steks i en stor gryta. Kryddas med grillkrydda eller pommeskrydda.
Koka några ägg och servera med pizzasallad från gårdagen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar