söndag 19 december 2010

Helgens mat

I lördags kom vi hem efter en sakta färd i snöväder. Det var en kort tripp men jag kan verkligen säga att jag har laddat batterierna. Tror nog att gubben känner likadant. Även om man behöver en liten frist från barn och hem så saknar man dem och längtar efter dem.

När vi kom hem på lördagen så ordnade gubben, som han lovat, pepparkaksbak. Det fick bli köpt pepparkaksdeg. Barnbarnet orkade bara baka två pepparkakor innan han övergick till att leka. Men man kan inte kräva så mycket av en 2-åring.
Tjejerna var mer ihärdiga och det blev lite pepparkakor av degen.

Till middag på lördagen blev det värmländsk leverkorv, potatis, gräddsås, broccolli och lingon. Leverkorven är gjord av min mamma. Som har sina rötter i Värmland. Jag har inte blivit betrodd med receptet. Än. Men det kommer kanske en dag.

I dag har jag stått för planering och inköp av dagens middag men gubben gjorde jobbet. Äntligen fick han stekt fläsk, potatis, sås, stekt lök, kokta morötter och lingon. Han hade velat ha löksås men för att tillmötesgå kräsna ungar så var löken vid sidan.

Måste säga att jag har en underbar man som verkligen kan laga mat. Tråkigt att han inte oftare vill ställa sig vid spisen. Eller egentligen handlar det om att hinna. Eftersom jag inte börjar jobba förrän klockan 15.30 och han slutar 16 så har det blivit självklart att jag lagar maten.
Men nu kommer det lite helgdagar då det brukar vara gubben som står för matlagningen. Längtar efter fredag. Misstänker att det blir Biff Wellington. Mums!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar