lördag 4 december 2010

Minestronesoppa

Nu har vi gemensamt bestämt vilken rätt som blir den första att testa i de kokböcker som gubben köpt.
Minestronesoppa ur Pasta och nudlar av Ingrid Eliasson.
Receptet är till 4 personer så jag gör dubbel sats.

1 vitlöksklyfta
1 lök
2 morötter
120 gram rotselleri
1 potatis
1 msk olivolja
1 paket bacon
1 zucchini
1 paket krossade tomater 500 gram
1 glas rött vin
5 dl grönsaksbuljong
salt och peppar
1 burk Borlottibönor 410 gram
50 gram små pastaformer
parmensanost

Finhacka vitlöksklyftan och löken. Skala och skär morötterna, rotsellerin och potatisen i små tärningar.
Värm olivoljan i en kastrull och stek bacon som skurits i bitar. När det börjar få färg tillsätt morötter, rotselleri och potatisen och stek på låg värme i ca 20 minuter.
Tärna zucchini och lägg i kastrullen tillsammans med krossade tomater, vin, buljong, salt och peppar. Låt puttra i ca 2 timmar. Kontrollera konsistensen och tillsätt vatten om det behövs.
Häll bort vattnet från burken med bönor och skölj dem. Tillsätt pastan  och bönorna 20 minuter innan soppan är klar.
Servera soppan med riven parmensan.

1 kommentar:

  1. Insåg att det inte stod i receptet när löken skulle i så jag lät dem steka med baconen. Salt tog jag 1 tsk till dubbel sats men behövdes lite till senare. Lättare att strö salt på tallriken än ta bort. Svartpeppar tog jag 3 krm.
    Väldigt god soppa om man nu gillar ingredienserna. Vilket inte riktigt alla i familjen gjorde. Tur, för dem, att det vankas efterrätt.

    SvaraRadera