tisdag 3 maj 2011

Chicken nuggets


Solen skiner. Hoppas att det blir värme igen snart för Majas plantor behöver det för att växa. Längtar så tills hon kan skörda. Visst behövdes regnet som kommit nu under två dagar men det är väldigt kallt. Konstigt egentligen hur snabbt man vande sig vid värmen.

Idag blir det kycklingnuggets i all sin enkelhet. Jag har valt att krydda mina med basilika men du kan använda dig av vilken krydda som du/ni gillar. Går utmärkt att bara ha salt och svartpeppar.
Corn flakes i paneringen ger lite extra knaprighet. Kan också ha i några dl riven ost i den paneringen.

Kycklingnuggets:
1 kg kycklingfilé
2 ägg
4 dl corn flakes (naturell)
2 msk basilika (torkad går utmärkt)
8 msk skorpmjöl
1 1/2 tsk salt
3 krm svartpeppar

Sås 1:
2 dl matyoghurt
1 dl ajvar relish
1/2 tsk salt

Sås 2:
1 dl gräddfil
2 dl matlagningsyoghurt
3 vitlöksklyftor
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar

Blanda samman såserna och låt stå kallt.

Skär kycklingen i bitar.
Vispa ägg i en skål.
Krossa corn flakes lätt och lägg i en annan skål.
Blanda basilika, skorpmjöl, salt och svartpeppar med cornflakes.



Doppa kyckingen först i ägg sedan i torra blandningen.



Stek kycklingen gyllenbrun. Jag friterade mina och lät dem rinna av lite innan jag la dem på serveringsfatet.


Servera med pommes frites och sallad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar