tisdag 31 maj 2011

Tisdag: Flygande Jakob



Minns första gången jag åt Flygande Jakob. Var bjuden på mat hos vänner och blev paff över att använda nötter i maten. Det hade min mamma aldrig gjort. Som du kanske förstår är detta många, många år sedan. Långt innan jag själv började exprimentera i köket. Min väninna finns tyvärr inte längre bland oss och varje gång jag läser om, äter eller lagar Flygande Jakob tänker jag på Malena.

800 gram kycklingfilé
5 dl grädde
1 1/4 dl chilisås
2 paket bacon
1 dl jordnötter eller cashewnötter
2 mogna bananer

Stek eller grilla kycklingfiléerna.
Skär köttet i mindre bitar.
Skär baconet i mindre bitar.
Stek och låt rinna av på hushållspapper.
Lägg kyckling och bacon i en ugnsfast form.
Skiva banan.
Blanda ner banan och jordnötter med kyckling/bacon.

Vispa grädden lite.
Rör ner chilisås.
Häll blandningen över kycklingen.

Gratinera  i ugn i 225 grader cirka 15 minuter.

Strö eventuellt lite jordnötter över när Flygande Jakob är klar.

Servera med kokt ris och sallad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar