måndag 16 maj 2011

Måndag: Raggmunkar med fläsk


Veckan startar med raggmunkar (rårakor), stekt fläsk, lingon och rårivna morötter. En rätt som enkelt görs vegetarisk genom att byta ut fläsket mot ett vegetariskt alternativ. Man kan även riva ner morot eller andra rotfrukter i smeten.

6-8 potatisar
1 ägg
2 dl vetemjöl
5 dl mjölk
1 1/2 tsk salt

Vispa samman ägg, mjöl, mjölk och salt som en pannkakssmet.
Skala potatisen.
Riv potatisen direkt ner i smeten. Blanda ihop.
Stek i smör 2-3 msk till varje raggmunk.
Bred ut smeten tunt och stek knapriga bruna på båda sidorna.
Lägg på en plåt och värm innan servering i ugn 225 grader 5-10 minuter.

Servera med stekt fläsk, lingon och rårivna morötter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar