lördag 7 maj 2011

Korv Stroganof

Rörigare helg får man leta efter. Familjen är splittrad för att hinna med allt. 6 födelsedagsbarn, en workshop i Ronneby, Marcus och Linda flyttar. Barnbarnet får sova hos oss i natt när de är "hemlösa".
Eftersom jag inte firar födelsedagar är jag hemma och lagar korv Stroganof och ris. Bra mat när man inte vet när alla kommer och är vrålhungriga. Risken är väl att de flesta är mätta av all tårta.

800 gram falukorv
1 stor gul lök
2 krm paprikapulver
1/2 - 1 msk senap
1 tsk salt
3 krm svartpeppar
3 msk tomatpuré
1 msk ketchup
1 tsk soja
5 dl grädde
 
 
Skala och hacka löken.
Skär korven i strimlor.
Bryn korv och lök.
Tillsätt tomatpuré, ketchup, senap och kryddor.
Häll i grädde.
Koka upp och låt puttra några minuter.

Servera med kokt ris och sallad med fetaost.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar