lördag 14 maj 2011

Fondant med kolasås och kanderade jordnötter


Fondant:
100 gran smör
150 gram mörk choklad 70 %
3 ägg
1 dl socker

Smält choklad och smör i ett vattenbad.
Vispa ägg och socker poröst.
Blanda ner chokladen och rör ihop till en jämn smet.
Häll upp i ugnsformar.
Jag använde 5 stycken suffleformar men det hade nog blivit bättre med lite lägre formar.
Grädda i ugn 175 grader i 10 minuter.

Kolasås:
2 dl grädde
1 dl socker
1 dl ljus sirap
1 krm salt
2 msk smör

Blanda alla ingredienser i en kastrull och koka upp.
Koka i minst 5 minuter och rör hela tiden.
Låt svalna lite.

Kanderade jordnötter:
3 msk socker
1 1/2 dl saltade jordnötter

Smält sockret i en stekpanna.
Häll i jordnötterna och blanda runt.
Använd inte för hög värme för jordnötterna bräns lätt.
Häll upp nötterna på en tallrik och låt svalna.
Dela på de nötterna som klibbat ihop.

Servera Fondant med en kula vaniljglass, kolasås och kanderade jordnötter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar