måndag 23 maj 2011

Måndag: Bondomelett med krämig råkostsallad



Omelett:
1 gul lök
2 paprikakorvar samt 1 vitlökskorv
6 kokta potatisar
5 ägg
5 msk mjölk
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar

Råkostsallad:
250 gram färsk broccoli
2 morot
2 äpple

Yoghurtdressing:
1 dl turkisk yoghurt
2 tsk senap
2 msk hackad persilja
1/2 tsk persillade
1 krm svartpeppar

Omelett:
Skala och hacka löken.
Skär korven i slantar.



Fräs lök, korv och potatis.
Vispa lätt ägg, vatten, salt och peppar i en skål, och häll över i stekpannan.
Lyft omeletten här och där med en gaffel tills den har stelnat.



Råkostsallad:
Skölj och dela broccolin i mindre bitar.
Skala och strimla morot.



Dela äpplet och kärna ur det.
Strimla.
Blanda allt i en skål.

Yoghurtdressing:
Rör samman yoghurt, senap och persilja.
Smaksätt med persillade och svartpeppar.
Blanda med i salladen.



Låt stå kallt.

Servera bondomelett med råkostsallad och ett gott bröd.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar