lördag 28 maj 2011

Lördag: Päron- och pinjenötskaka




200 gram mjöl
100 gram smör
4 ägg
6 centiliter grädde ( lite mer än 1/2 dl)
3 päron (riktigt mogna)
1 1/2 dl socker
70 gram pinjenötter
1 tsk bakpulver

Vispa ägg och socker pösigt.
Smält smöret.
Hacka pinjenötterna lite.
Skär päron i små bitar.
Blanda smör med grädde och blanda ner i äggsmeten.
Tillsätt mjölet blandat med bakpulvret.
Rör till jämn smet.
Blanda i päron och pinjenötter.
Rör runt försiktigt.
Smöra och bröa en form.
Häll smeten i formen.


Grädda i 180 grader i ca 40 minuter.

1 kommentar:

  1. Nu blev jag sugen! Tror äldste sonen skulle gilla det.
    Tack för tipset vännen!
    Peter F

    SvaraRadera