onsdag 16 december 2015

Boggryta med smak av tomat

Hela dagen har jag varit på utbildning. Mer kunskap att använda i mitt uppdrag som brukarrevisor. I morgon fortsätter utbildningen.

När jag kommer hem är det en väldigt hungrig gubbe som står i köket och lagar mat. Han hade jobbat över och inte haft någon lunch. När min man är hungrig blir han som ett litet spädbarn. Han behöver mat...NU!!!!
Jag hjälpte till med salladen för att maten skulle bli klar.

Vegansk Pulled Oumph


650 gram bog
1 gul lök
1/2 påse morötter
1 burk krossade tomater
1 dl vatten
1/2 dl chilisås
2 dl iMat
2 krm sambal oelek
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 tomat
1 apelsin
1/2 påse sallad
3 msk olivolja
1 msk äppelcidervinäger

Skala och skiva löken.
Skala och riv morötter.
Skär köttet i grytbitar.
Bryn köttet.
Krydda med salt och svartpeppar.
Tillsätt grönsakerna och fräs i cirka 2 minuter.
Häll över krossade tomater, vatten, chilisås och iMat.
Låt sjuda i cirka 10 minuter.
Tärna tomat.
Skala och dela apelsinen i mindre bitar.
Blanda grönsakerna med salladen.
Rör ihop vinäger, olja, lite salt och svartpeppar.
Ringla vinigretten över salladen.
Smaka av grytan med sambal oelek, salt och svartpeppar.

Servera med kokt ris.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar