tisdag 1 december 2015

Revben med morotsslaw




Familjen gillade verkligen revbenen. Ytterligare ett kilo hade med säkerhet gått åt. Väldigt gott och annorlunda med morotsslaw. Majonnäs finns faktiskt vegansk, dvs utan ägg, i Astrid och apornas sortiment.

1 kg revben
potatis
1 msk rödvinsvinäger
2 tsk paprikapulver
3 tsk timjan
3 msk soja
3 msk honung
2 msk sweetchili
2 msk vatten
4 morötter
1/2 rödlök
1/2 solovitlök
1 dl majonnäs
Olivolja
Salt
Svartpeppar

Skala och klyfta potatis.
Lägg klyftorna på en plåt med bakplåtspapper.
Salta, peppra och ringla över olivolja.
Krydda revbenen med olivolja, salt och svartpeppar.
Lägg revbenen i en ugnsfastform eller ovanpå potatisen.
Rosta i ugnen 200 grader i 30-35 minuter.
Blanda rödvinsvinäger, paprika, timjan,soja, honung, sweet chili och vatten.
Pensla såsen på köttet efter 25 minuter och förstått i ugnen 15 minuter till.
Skala och riv morötter.
Hacka lök och vitlök fint.
Blanda med majonnäs, salt och svartpeppar.

Servera revbenen (Anamma veganska filéer för mig) med klyftpotatis, morotsslaw och rivna morötter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar