De följande två veckorna kommer det ingen leverans till dörren utan vi får hitta på maten själv. Inga som helst problem i detta huset för min matlagningsfantasi är det inget fel på. Däremot är min tid begränsad och jag är inte ledig som gubben. Vi ska nog klara oss.
Idag lagar gubben köttfärssås på både blandfärs och Anamma veganfärs. En stor portion till familjen och en liten till mig.
800 gram blandfärs
2 gul lök
2 morötter
2 selleristjälk
1 solovitlök
1 dl tomatpuré
2 dl rött vin (kan bytas ut mot vatten)
800 gram krossade tomater
2 tsk torkad oregano
1 tsk torkad timjan
2 lagerblad
1 1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
Finhacka lök, morot och selleri.
2 gul lök
2 morötter
2 selleristjälk
1 solovitlök
1 dl tomatpuré
2 dl rött vin (kan bytas ut mot vatten)
800 gram krossade tomater
2 tsk torkad oregano
1 tsk torkad timjan
2 lagerblad
1 1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
Finhacka lök, morot och selleri.
Fräs mjukt utan att det tar färg.
Finhacka vitlöken.
Fräs allt i några minuter.
Lyft ur grönsaksfräset och stek köttfärsen.
Blanda ner grönsaksfräset och tillsätt krossade tomater, tomatpurévin, , oregano, timjan, lagerblad, salt och svartpeppar.
Låt puttra under lock i minst 20 minuter, gärna längre.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar