måndag 7 december 2015

Kycklingspett med chili- och limeris



711 gram kycklingfilé
4 portioner ris
1/2 ingefära
1/2 solovitlök
1/2 broccoli
1 grön chili
1 schalottenlök
1 lime
2 1/2 dl iMat (grädde)
1 msk grönsaksfond
salt
svartpeppar
1-2 morötter
1/2 röd lök
1 äpple
1 msk honung
olivolja


Riv ingefära och vitlök.
Blanda med olivolja.
Tillsätt 1/2 tsk salt och 1 krm svartpeppar.
Koka 4 portioner ris.
Dela kycklingen på längden.
Lägg i ingefärsmarinaden en stund.
Trä kycklingen på spett och grilla i ugn 200 grader i 10-15 minuter.
Dela broccolin i buketter och riv stammen.
Hacka chili och lök.
Stek broccoli, chili och lök.
Krydda med 1 krm svartpeppar.
Tillsätt limesaft, iMat, fond och kokt ris.
Koka ihop och smaka av med salt och svartpeppar.
Skala och riv morot.
Finhacka eller skiva lök.
Tärna äpplet.
Blanda allt i en skål.
Rör ihop olivolja, honung, salt och svartpeppar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar