tisdag 22 december 2015

Tomat och köttfärssoppa


Soppan gjordes i två varianter. Dels med blandfärs och dels med Anamma veganfärs. Enkelt om själva basen till soppan görs vegansk och färsen läggs i botten på tallriken.

500 gram blandfärs/veganfärs
1 gul lök
1/2 sololök
8 dl vatten
2 msk kycklingfond/grönsaksfond
1 msk tomatpuré
1 burk krossade tomater
300 gram morötter
1/4 knippe salladslök
1/2 msk paprikapulver
1 1/2 tsk chipotlepuré
1 tsk timjan
2 1/2 dl iMat/matlagningsgrädde
salt
svartpeppar

Hacka lök och vitlök.
Fräs lätt i olja i en gryta.
Häll över vatten, fond, tomatpuré och krossade tomater.
Låt sjuda i 10 minuter.
Skala och tärna morötter.
Skiva salladslöken.
Bryn färs och morötter.
Krydda med paprikapulver, chipotlepuré, timjan, salt och svartpeppar.
Mixa soppan.
Tillsätt grädde och låt koka upp  Smaka av med salt och svartpeppar.
Lägg färs i djup skålar och slå över soppan.
Toppa med salladslök.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar