Jag är en kvinna, dotter, hustru, mamma, farmor och mormor som jonglerar för att få livet att fungera i en speciell och rörig familj. Välkommen in att ta del av min matlagning och vårt liv.
tisdag 22 december 2015
Tomat och köttfärssoppa
Soppan gjordes i två varianter. Dels med blandfärs och dels med Anamma veganfärs. Enkelt om själva basen till soppan görs vegansk och färsen läggs i botten på tallriken.
500 gram blandfärs/veganfärs
1 gul lök
1/2 sololök
8 dl vatten
2 msk kycklingfond/grönsaksfond
1 msk tomatpuré
1 burk krossade tomater
300 gram morötter
1/4 knippe salladslök
1/2 msk paprikapulver
1 1/2 tsk chipotlepuré
1 tsk timjan
2 1/2 dl iMat/matlagningsgrädde
salt
svartpeppar
Hacka lök och vitlök.
Fräs lätt i olja i en gryta.
Häll över vatten, fond, tomatpuré och krossade tomater.
Låt sjuda i 10 minuter.
Skala och tärna morötter.
Skiva salladslöken.
Bryn färs och morötter.
Krydda med paprikapulver, chipotlepuré, timjan, salt och svartpeppar.
Mixa soppan.
Tillsätt grädde och låt koka upp Smaka av med salt och svartpeppar.
Lägg färs i djup skålar och slå över soppan.
Toppa med salladslök.
Etiketter:
fläskkött,
köttfärs,
nötkött,
soppa,
vegetarisk,
vegetariskt
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar