onsdag 9 december 2015

Panerad kolja med kokt potatis och remouladsås



Trött, tröttare och tröttast. Känner mig extremt sliten. Jobbade 10 timmar idag och jag var faktiskt trött innan jag började jobba.

Gubben lagade fisk åt familjen och Maja stekte potatis och pulled Oumph lagom tills jag kom hem.



Nu har jag städat efter matlagningen och stoppat in ny smutstvätt i tvättmaskinen. Imorgon är en ny dag.


600 gram koljafilé
2 ägg
1 dl vetemjöl
2 dl ströbröd
1/2 gurka
1 citron
salt
vitpeppar

Vispa ihop ägg i en djup tallrik.
Häll upp mjöl och ströbröd på varsin tallrik.
Vänd först fisken i mjöl, skaka av lätt och doppa den i äggvispet.
Vänd slutligen i ströbröd och klappa in ordentligt.
Hetta upp olja och smör i en stekpanna.
Stek fisken tills den fått fin färg på båda sidorna.
Krydda med salt och vitpeppar.
Skär gurkan i skivor och citronen i klyftor.

Servera fisken med kokt potatis, gurka, citron och Erik Lallerstedts remouladsås.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar