Jag är en kvinna, dotter, hustru, mamma, farmor och mormor som jonglerar för att få livet att fungera i en speciell och rörig familj. Välkommen in att ta del av min matlagning och vårt liv.
måndag 21 december 2015
Gryta med broccoli och stekta potatistärningar
En snabb gryta att tillaga medan potatisen tillagas på spisen eller i ugnen.
Gubben tyckte att en chili var för mycket men han är inte så förtjust i chili. Max däremot tyckte att det var alldeles lagom hetta.
1/2 knippe salladslök
1 broccoli
1 chili
2 msk kalvfond
2 dl vatten
1/2 lime
2 msk soja
2 1/2 dl iMat (matlagningsgrädde)
Salt
Svartpeppar
Skala och tärna potatis.
Strimla kött och lök.
Bryt broccolin i små buketter och strimla stjälken.
Finhacka chilin.
Stek potatisen i olja och smör tills den blir gyllene och genomstek.
Krydda med salt och svartpeppar.
Stek köttet i cirka 4 minuter.
Stek broccoli, chili och lök i ytterligare cirka 2 minuter.
Tillsätt kalvfond, soja, vatten, iMat, saft och skal av lime.
Låt koka ihop i några minuter och smaka av med salt och svartpeppar.
Red av med maizena.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar