måndag 21 december 2015

Gryta med broccoli och stekta potatistärningar


En snabb gryta att tillaga medan potatisen tillagas på spisen eller i ugnen.
Gubben tyckte att en chili var för mycket men han är inte så förtjust i chili. Max däremot tyckte att det var alldeles lagom hetta.

1/2 knippe salladslök
1 broccoli
1 chili
2 msk kalvfond
2 dl vatten
1/2 lime
2 msk soja
2 1/2 dl iMat (matlagningsgrädde)
Salt
Svartpeppar

Skala och tärna potatis.
Strimla kött och lök.
Bryt broccolin i små buketter och strimla stjälken.
Finhacka chilin.
Stek potatisen i olja och smör tills den blir gyllene och genomstek.
Krydda med salt och svartpeppar.
Stek köttet i cirka 4 minuter.
Stek broccoli, chili och lök i ytterligare cirka 2 minuter.
Tillsätt kalvfond, soja, vatten, iMat, saft och skal av lime.
Låt koka ihop i några minuter och smaka av med salt och svartpeppar.
Red av med maizena.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar