söndag 20 december 2015

Kräftsoppa med smak av curry



Idag vaknade jag med huvudvärk som utvecklades till en migrän. Jag fick ställa in min kaffedate med Ulrika. Eller rättare sagt; jag låg under täcket medan Maja fick ringa Ulrika.

Gubben lagade mat av familjen och förändrade receptet något. Istället för att vända ner kräftor och sockerärtor i soppan lades allt i olika skålar. Även lite strimlad skinka för de som inte gillar kräftor.

Soppan blev stark eftersom gubben inte läst texten på curryburken och av misstag tagit extra stark curry. Som tur är mildrar både sockerärter och kräftorna soppan.

1/2 kg potatis
300 gram jordärtskocka
1 gul lök
1 msk curry
1 liter vatten
3 msk kycklingfond
2 dl iMat (matlagningsgrädde)
1/2 msk vitvinsvinäger
1 paket sockerärtor
2 burkar inlagda kräftor
salt
svartpeppar

Skala potatis och jordärtskocka.
Dela i mindre bitar.
Strimla lök och fräs med smör och curry i cirka 2 minuter i en gryta.
Tillsätt rotsaker, vatten och fond.
Låt koka i cirka 15 minuter eller tills rotsakerna är mjuka.
Mixa soppan och tillsätt iMat.
Låt koka upp och smaka av med vinäger, salt och svartpeppar.
Strimla sockerärter och vänd ner med avhåller kräftor i soppan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar